Piscoturi bune

Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie foarte proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o hartie zaharul pisat, iar pe alta hartie, faina proaspat cernuta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 g zahar
  • 80 g faina
  • 5 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 1 pachet vanilie
  • 2 linguri zahar fin pentru pudrat deasupra.

Mod de preparare

Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie foarte proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o hartie zaharul pisat, iar pe alta hartie, faina proaspat cernuta. Pentru piscoturi se bat albusurile spuma intr-un cazanel, se toarna incet din 1/3 zahar, se mai bate cu telul pana se intareste bine albusul. Se scoate telul, se pune restul de zahar amestecand usor cu o lingura, apoi pe rand trei galbenusuri, faina cernuta si vanilata. Se pregateste din timp o hartie alba, mai groasa, de marimea tavii in care se vor coace piscoturile. Se recomanda folosirea unei tavi speciale; fara pereti laterali. Se face un cornet de hirtie care se taie la varf, astfel incat sa aiba o gaura cu un diametru de 1/2 cm. Se umple pe trei sferturi cu compozitia de mai sus si se toarna pe hartia dinainte pregatita piscoturi de 10 — 12 cm lungime.
Se lasa intre ele un interval de 5 — 6 cm, deoarece cresc la copt. Printr-un tifon rar, se presara deasupra putin zahar pudra. Se apuca hartia de un capat si se scutura, aplecand-o, pentru ca zaharul cazut pe hartie sa alunece afara si se asaza incet pe tava neunsa. Piscoturile se coc la foc potrivit, mai mult moale. Se tin circa 25 de minute, in care timp trebuie sa creasca frumos, fara sa se rumeneasca. Cand prajiturile sunt gata, se scot imediat de pe hartie cu ajutorul unui cutitas si se asaza pe farfurie, lipiti cate doi, cu partea de pe tava inauntru.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa