Pogaci cu chimen

Se amesteca faina cu drojdia dizolvata in putin lapte, ouale, laptele, sarea si chimenul pisat. Se framanta bine aluatul si se lasa la crescut. Se int

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 300 gr unt sau ulei
  • 250 ml lapte
  • 2-3 oua
  • 50 gr drojdie de bere
  • 20 gr chimen
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia dizolvata in putin lapte, ouale, laptele, sarea si chimenul pisat. Se framanta bine aluatul si se lasa la crescut. Se intinde apoi o foaie groasa, se unge cu unt si se impatureste, dupa care se repeta operatie de 3-4 ori, lasand aluatul la rece cate 15-20 de minute, dupa fiecare impachetare. Se intinde apoi aluatul intr-o foaie cu grosimea de 1 cm si se taie cu gura unui pahar rondele. Se ung rondele cu ou batut si se pun la copt, la foc mediu, intr-o tava unsa cu ulei.
Se servesc cu bere sau ceai.

Alte retete:

Ciuperci umplute

Placinta cu mere

Turta dulce

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa