Prajiturele cu fulgi de ovaz si stafide

Prajiturele cu fulgi de ovaz si stafide sau cum li se spune in engleza:Vanishing Oatmeal Raisin Cookies sunt sanatoase si foarte gustoase

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 227 g unt
  • 220 g zahar brun
  • 1oo g zahar granulat
  • 2 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 187 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 220 g fulgi de ovaz
  • 1 cana stafide (eu am pus 1/2 cana stafide si tot atatia fulgi de ciocolata.

Mod de preparare

Se bate untul cu zaharul brun si cu zaharul granulat pana devine cremos. Se adauga vanilia si ouale, pe rand. Amestecam ingredientele uscate: faina, sarea, bicarbonatul de sodiu si scortisoara. Adaugati fulgii de ovaz si stafidele la faina. Se adauga ingredientele uscate la compozitia de unt, pe rand, amestecand cu o peleta. Se ia din compozitie cu o lingura si se pun pe hartie de copt gramajoare, lasand spatiu intre ele. Se coc in cuptorul preancalzit la 350 F/180 C pentru 10-12 min.Se scot si se lasa 1 min sa se raceasca in tava(nu le atingeti sau apasati sa sunt fragile ). Se transfera pe gratar si se lasa sa se raceasca!

 


Se pastreaza in cutii ermetice, pentru a nu se intari. Eu le pun in cutii de plastic in frigider. Cand vrem sa servim, le pun 10 sec in cuptorul cu microunde. Reteta Prajiturele cu fulgi de ovaz si stafide a fost propusa de elena_antony pe forum culinar.ro
Alte retete cu stafide gasiti aici:
Tort cu stafide si rahat,
Chec cu stafide si nuci,
Biscuiti cu stafide

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajeala de purcel

"Reteta romaneasca"

Prajeala de purcel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca