Prajituri marunte cu migdale

Toate ingredinetele pentru aluat se amesteca cu robotul de bucatarie. Coca rezultata se pune 30 minute la rece. Se intinde apoi aluatul pe planseta in

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat: 100 gr
  • migdale tocate
  • 300 gr. faina
  • 2 pachet zahar vanilat
  • 150 gr. zahar pudra
  • 175 gr. unt moale
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 pachet praf de copt
  • in plus:
  • dulceata + cateva linguri migdale tocate
  • cacao sau glazura pentru ornat

Mod de preparare

Toate ingredinetele pentru aluat se amesteca cu robotul de bucatarie. Coca rezultata se pune 30 minute la rece. Se intinde apoi aluatul pe planseta intr-o foaie de 3-4 mm grosime si se taie cercuri cu gura unui pahar sau forma speciala.

Se fac simple sau de 2 feluri(eu am taiat cu ceva mai mic in interior inca un cerculet). Se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor 15 min la 180 grade. Cand se raceste se lipesc doua cate doua cu gem la mijloc (gem simplu sau dupa gust amestecat cu 2-3 linguri migdale tocate fin)si apoi se pudreaza cu cacao.


Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii