Rulouri Parker

1. Se amesteca impreuna apa, 1 lingura zahar si drojdia intr-un castronel si se lasa la cald, 10-15 min. 2. Se topeste 75 g unt intr-o cratita, se ad

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 linguri apa calda
  • 3 lingurizahar
  • 2 1/2 lingurite drojdie uscata
  • 100 g unt nesarat
  • 235 ml lapte
  • 850-900 g faina
  • 11/2 lingurita sare

Mod de preparare

1. Se amesteca impreuna apa, 1 lingura zahar si drojdia intr-un castronel si se lasa la cald, 10-15 min.

2. Se topeste 75 g unt intr-o cratita, se adauga laptele si se incalzeste pe aragaz(nu trebuie sa fie fierbinte).

3. Se amesteca mixtura de drojdie, cele doua linguri de zahar ramase, mixtura de unt, 450 g faina si sarea pina cind se combina bine, dupa care se adauga faina ramasa (450-500g) si se amesteca bine pina se obtine un aluat potrivit de tare, nelipicios si elastic si se aduna in finalul framintarii aluatul in forma de minge.

4. Se unge cu unt un lighean si se pune mingea de aluat in el la crescut, intr-un loc cald, ferit de curenti, lasindu-se la crescut aprox. 1 ora(sau pina aluatul isi dubleaza volumul).

5. Se unge cu unt o tava, se imparte aluatul in 20 de bucati egale , se formeaza mingi rotunde si se pun in tava unsa cu unt.

6. Se aranjaza mingile in rinduri de 5 bucati pe rind si se lasa in tava sa creasca aprox. 45 min (sau pina mingile si-au dublat volumul, dupa care, cu muchia unei rigle sau a unui cutit se cresteaza rolurile la suprafata, pe diagonala si se mai lasa inca 15 minute sa mai creasca.

7. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C (375-400 f), se topeste untul ramas si se ung rolurile cu acesta, se introduce tava in cuptor si se coc in mijlocul cuptorului pina acestea capata o culoare galben-aurie (aprox. 25 min).

8. Se scot si se lasa in tava sa se racoreasca.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Una dintre mancarurile noastre preferate este mancarea de cartofi cu afumatura de porc. De data aceasta ne-a ajutat...

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca