Salam de biscuiţi reţetă cu nuca sau stafide

Salam de biscuiţi reţetă. Pentru salam de biscuiti cu nuca sau stafide zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca taiata bucati sau stafidele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Salam de biscuiţi reţetă
  • 250 g biscuiti simpli
  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 50 g cacao
  • 75 g nuca prajita sau stafide inmuitate in apa calduta
  • 120 ml lapte
  • Esenta de rom

Mod de preparare

1. Pentru salam de biscuiti cu nuca sau stafide zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca taiata bucati sau stafidele.
2. Intr-o craticioara puneti 60 ml de lapte si zaharul si fierbeti pana s eface un sirop legat (cca 1 min dupa ce face spuma siropul)
3. Adaugati untul si amestecati pana se topeste.
4. Adaugati cacaua si cafeaua daca folositi dizolvata in 60 ml de lapte.Adaugati si esenta de rom.Lasati sa dea un clocot.
5. Turnati treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vedeti ca incepe sa se lege un pic biscuitii si se inmoaie putin. S-ar putea sa nu aveti nevoie de tot siropul.
6. Pe o folie de plastic presati putina cacao si puneti jumatate din compozitie. Rulati strans sub forma unui rulou si impingeti din ambele capete sa iasa aerul afara din salam.Legati strans la ambele capete si dati la frigider cateva ore sau peste noapte. Repetati la fel cu restul de compozitie.
7. Taiati felii si serviti.


Salamul de biscuiti cu nuca sau stafide se serveste rece ca si desert

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Ideal pentru aperitiv sau ca antreu acompaniate de o salata verde . Vedeti aicea si reteta clasica indiana cu curry si...

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca