Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara foarte usor si rapid, este ieftin si delicios. Se poate prepara atat cu nuca de cocos cat si fara.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Salam de biscuiţi reţetă
  • 250ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri caco
  • 250g unt/margarina
  • 600g biscuiti
  • rahat (facultativ: visine
  • ciocolata)

Mod de preparare

Se face un sirop din 250 ml lapte, 4 ling zahar si 6 ling cacao. Se tine pe foc doar cat sa se dizolve zaharul. Se trage deoparte si se adauga 250 g unt sau margarina. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza.

Se adauga 600 g biscuiti zdrobiti grosier, rahat (100-150g), visine, bucatele de ciocolata etc. Daca amestecul este prea vartos, se adauga cateva linguri de dulceata de caise si putina cafea neindulcita.

Se ruleaza in folie, se presara cu nuca de cocos (facultativ) si se da la rece. Cantitatea este pentru 3 salamuri mai mici sau unul urias. Dupa cateva ore se taie felii si se serveste.


Salamul de biscuiti Simona se serveste felii dupa ce a stat la rece si s-a intarit. Este o gustare rapida perfecta si pentru petrecerile copiilor.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tree Brownies

Pentru Mos Craciun :) Ne-am jucat astazi putin, spre bucuria Rebecai. Nu sunt spectaculoare, insa incantarea ei a fost...

Tree Brownies
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii