Stelute albe, biscuti fragezi

Untura, zaharul si zaharul vanilat se bat spuma. Se adauga mai intai albusul, iar dupa completa omogenizare a acestuia, se adauga zeama si coaja de la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 de grame de untura de porc alba
  • nesarata
  • 200 de grame de zahar
  • 1 lamaie
  • 1 albus
  • 330 de grame de faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • pentru finisat: glazura din 100 de grame de ciocolata alba si cateva perlute de zahar sau zahar praf
  • faina pentru presarat

Mod de preparare

Untura, zaharul si zaharul vanilat se bat spuma.

Se adauga mai intai albusul, iar dupa completa omogenizare a acestuia, se adauga zeama si coaja de lamaie, mixand bine.

Apoi se adauga faina si se amesteca totul pana la obtinerea unui aluat de consistenta destul de moale.

Aluatul se pune intr-un bol si se da la frigider pentru jumatate de ora:Dupa trecerea acestui timp, se aprinde cuptorul, fixandu-l la 180 de grade Celsius.

Pe planul de lucru presarat cu faina, se intinde aluatul in grosime de aproximativ 3 milimetri, decupandu-se cu o forma pentru prajituri - stea.

Stelutele se transfera cu ajutorul unui cutit (sunt fragile) pe tava acoperita cu hartie de copt.

Se dau la cuptorul deja incins, pentru aproximativ 10 minute - trebuie sa ramana albe.

Cat sunt fierbinti, sunt inca moi, dar pe masura ce se racesc vor capata o consitenta de biscuite fraged si crocant.

Pentru a-i finisa, am topit pur si simplu ciocolata alba rupta in bucati, impreuna cu 3 linguri de apa. Am distribuit glazura cu o lingurita deasupra biscuitilor si am presarat perlutele de zahar.


Pofta buna!

Reteta Stelute albe a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuti gasiti aici:

Biscuiti marmorati,

Biscuiti Cangur,

Biscuiti bicolori

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca