Tarta cu rubarba

Se pun ingredientele pe foc, se toarna apa peste fructe, se acopera tava cu folie si se da 35-40 min la cuptor. Se lasa la racit. Sosul din tava se st

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g de rubarba
  • 240g zahar
  • 80 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri apa calda
  • 1200g rubarba taiata fasii
  • Blat:480g de firimituri de graham sau biscuiti petit-beure
  • 60g zahar
  • 80g unt topit
  • 1 lingura cacao
  • Crema: 60g crema de branza
  • 60g branza mascarpone
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura coaja lamaie
  • 1 lingurita vanilie

Mod de preparare

Se pun ingredientele pe foc, se toarna apa peste fructe, se acopera tava cu folie si se da 35-40 min la cuptor.

Se lasa la racit.

Sosul din tava se strecoara, se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga 1 lingura de amidon sau jeleu rosu dizolvat in 2 linguri de apa rece.

Blatul:

Se amesteca ingredientele si se face un blat care se intinde si se preseaza cu mana in tava de tarta.

Crema:

Se amesteca ingredientele si se adauga 300 ml frisca.Se amesteca bine pana cand crema se ingroasa.

Crema se toarna peste blat si se da la rece 2 ore.

Se pune rubarba peste crema, apoi se toarna jeleul facut din sosul lasat de rubarba in cuptor, o lingura rasa de zahar si plicul de jeleu


Reteta Tarta cu rubarba a fost propusa de diamond

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...