Tarta cu rubarba

Se pun ingredientele pe foc, se toarna apa peste fructe, se acopera tava cu folie si se da 35-40 min la cuptor. Se lasa la racit. Sosul din tava se st

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g de rubarba
  • 240g zahar
  • 80 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri apa calda
  • 1200g rubarba taiata fasii
  • Blat:480g de firimituri de graham sau biscuiti petit-beure
  • 60g zahar
  • 80g unt topit
  • 1 lingura cacao
  • Crema: 60g crema de branza
  • 60g branza mascarpone
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura coaja lamaie
  • 1 lingurita vanilie

Mod de preparare

Se pun ingredientele pe foc, se toarna apa peste fructe, se acopera tava cu folie si se da 35-40 min la cuptor.

Se lasa la racit.

Sosul din tava se strecoara, se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga 1 lingura de amidon sau jeleu rosu dizolvat in 2 linguri de apa rece.

Blatul:

Se amesteca ingredientele si se face un blat care se intinde si se preseaza cu mana in tava de tarta.

Crema:

Se amesteca ingredientele si se adauga 300 ml frisca.Se amesteca bine pana cand crema se ingroasa.

Crema se toarna peste blat si se da la rece 2 ore.

Se pune rubarba peste crema, apoi se toarna jeleul facut din sosul lasat de rubarba in cuptor, o lingura rasa de zahar si plicul de jeleu


Reteta Tarta cu rubarba a fost propusa de diamond

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!