Tarte cu branza si pere

1. Se spala perele, se scot semintele, iar apoi se taie in felii subtiri, pe lungime. 2. Branza cu mucegai se sfarama si se amesteca bine cu mascarpon

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g de aluat foietaj
  • 2-3 pere tari
  • 200 g branza cu mucegai albastru
  • 2 linguri mascarpone (se poate inlocui cu unt moale)
  • 3 linguri de miere lichida
  • 1 pumn de migdale
  • taiate fasii
  • 1 ou

Mod de preparare

1. Se spala perele, se scot semintele, iar apoi se taie in felii subtiri, pe lungime.

2. Branza cu mucegai se sfarama si se amesteca bine cu mascarponele, pana cand capata consistenta unei paste.

3. Se adauga sare si piper dupa gust, iar apoi se incinge cuptorul la 200 grade Celsius.

4. Aluatul se desface si se intinde cu sucitoarea pe o suprafata presarata cu faina, sub forma de patrat, pana cand atinge o grosime de 2-3 cm.

5. Se taie in 3, si pe orizontala si pe vertiala, in asa fel incat sa obtineti 9 patrate.

6. Se cresteaza usor, fara sa taiati aluatul, ca sa obtineti o margine lata de aprovimativ 1 cm.

7. Patratul din mijlocul tartelor se unge cu pasta de branza, peste care se pun felii de para.

8. Marginile se ung cu ou batut.

9. Tartele se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor timp de 15-20 minute, pana se infoaie si devin aurii.

10. Dupa ce se scot din cuptor, se presara cu fulgi de migdale si cu miere.

* tartele se pot umplea fie cu branza - vor fi un fel de pateuri desfacute- fie cu fructe
Se mananca calde, proaspat scoase din cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...