Tarte cu branza si pere

1. Se spala perele, se scot semintele, iar apoi se taie in felii subtiri, pe lungime. 2. Branza cu mucegai se sfarama si se amesteca bine cu mascarpon

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g de aluat foietaj
  • 2-3 pere tari
  • 200 g branza cu mucegai albastru
  • 2 linguri mascarpone (se poate inlocui cu unt moale)
  • 3 linguri de miere lichida
  • 1 pumn de migdale
  • taiate fasii
  • 1 ou

Mod de preparare

1. Se spala perele, se scot semintele, iar apoi se taie in felii subtiri, pe lungime.

2. Branza cu mucegai se sfarama si se amesteca bine cu mascarponele, pana cand capata consistenta unei paste.

3. Se adauga sare si piper dupa gust, iar apoi se incinge cuptorul la 200 grade Celsius.

4. Aluatul se desface si se intinde cu sucitoarea pe o suprafata presarata cu faina, sub forma de patrat, pana cand atinge o grosime de 2-3 cm.

5. Se taie in 3, si pe orizontala si pe vertiala, in asa fel incat sa obtineti 9 patrate.

6. Se cresteaza usor, fara sa taiati aluatul, ca sa obtineti o margine lata de aprovimativ 1 cm.

7. Patratul din mijlocul tartelor se unge cu pasta de branza, peste care se pun felii de para.

8. Marginile se ung cu ou batut.

9. Tartele se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor timp de 15-20 minute, pana se infoaie si devin aurii.

10. Dupa ce se scot din cuptor, se presara cu fulgi de migdale si cu miere.

* tartele se pot umplea fie cu branza - vor fi un fel de pateuri desfacute- fie cu fructe
Se mananca calde, proaspat scoase din cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort castel

A doua incercare de tort castel. Chiar daca nu este perfect, de data aceasta parca seamana mai bine cu un castel.

Tort castel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca