1. Se spala perele, se scot semintele, iar apoi se taie in felii subtiri, pe lungime. 2. Branza cu mucegai se sfarama si se amesteca bine cu mascarpon
1. Se spala perele, se scot semintele, iar apoi se taie in felii subtiri, pe lungime.
2. Branza cu mucegai se sfarama si se amesteca bine cu mascarponele, pana cand capata consistenta unei paste.
3. Se adauga sare si piper dupa gust, iar apoi se incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
4. Aluatul se desface si se intinde cu sucitoarea pe o suprafata presarata cu faina, sub forma de patrat, pana cand atinge o grosime de 2-3 cm.
5. Se taie in 3, si pe orizontala si pe vertiala, in asa fel incat sa obtineti 9 patrate.
6. Se cresteaza usor, fara sa taiati aluatul, ca sa obtineti o margine lata de aprovimativ 1 cm.
7. Patratul din mijlocul tartelor se unge cu pasta de branza, peste care se pun felii de para.
8. Marginile se ung cu ou batut.
9. Tartele se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor timp de 15-20 minute, pana se infoaie si devin aurii.
10. Dupa ce se scot din cuptor, se presara cu fulgi de migdale si cu miere.
* tartele se pot umplea fie cu branza - vor fi un fel de pateuri desfacute- fie cu fructe
Se mananca calde, proaspat scoase din cuptor
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii