Turta dulce cu miere

Pentru turta dulce cu miere, 1 kg. de zahar se pune la ars si se stinge cu 2 l de apa, dupa care lasam siropul la racit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Este o reteta de post pentru 4 portii:
  • 2 kg zahar
  • 1 l de ulei
  • 1 l de vin
  • 100 ml de otet
  • 50 g bicarbonat
  • 100 g drojdie
  • coaja de la doua lamai
  • sare
  • cuisoare
  • faina cat cuprinde si
  • 800 gr. de miere.

Mod de preparare

Pentru turta dulce cu miere, 1 kg. de zahar se pune la ars si se stinge cu 2 l de apa, dupa care lasam siropul la racit. Este o reteta de post, facuta pentru 4 portii. Separat, se amesteca zaharul, mierea, uleiul, vinul, drojdia, bicarbonatul, lamaia, sarea, cuisoarele, otetul si siropul racit. Apoi adaugam faina si turnam in tavi tapetate cu unt si faina, dupa care se coace la foc potrivit, timp de o ora.


Dupa dorinta, la final, putem pune pe turta dulce cu miere, nuci sau bucatele de rahat.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...