Branza se freaca cu zaharul; se adauga oul batut, praful de copt stins cu sucul de lamaie si faina. Trebuie sa iasa o compozitie aproape ca cea de pai
Branza se freaca cu zaharul; se adauga oul batut, praful de copt stins cu sucul de lamaie si faina. Trebuie sa iasa o compozitie aproape ca cea de paine, dar putin lipicioasa. Deci cantitatea de faina o sa varieze in functie de branza: daca aceasta este mai uscata vor fi de ajuns 6 linguri, dar daca branza va fi mai moale atunci vor fi necesare mai mult de 6 (mie mi-au intrat aproape 10 linguri).
Se ia aprox. o lingura plina de compozitie si se da prin putina faina, apoi se fac turtite, cam cat chiftelele, care se pun in tigaia infierbantata si unsa cu putin ulei. Deasupra turtitelor se pun cateva stafide.
Se rumenesc la foc mic-potrivit pe ambele parti.
Se pot servi atat calde cat si reci, se pot pudra si cu zahar.
Pofta buna!
Reteta Turtite dulci de branza a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza dulce gasiti aici:
Prajitura cu branza dulce de vaca,
Tarta cu brinza dulce si capsuni,
Clatite cu branza
Descoperă alaturi de Andra Mihail rețeta delicioasă de mousse de căpșuni cu iaurt, un desert ușor și răcoritor...
Rețetă de mousse de căpșuni cu iaurt: Desert ușor și răcoritorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura