Turtite dulci de branza

Branza se freaca cu zaharul; se adauga oul batut, praful de copt stins cu sucul de lamaie si faina. Trebuie sa iasa o compozitie aproape ca cea de pai

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400g branza dulce de vaca
  • 50g zahar
  • 1 ou mic
  • 6~8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri suc de lamaie
  • stafide pt. ornat
  • putin ulei

Mod de preparare

Branza se freaca cu zaharul; se adauga oul batut, praful de copt stins cu sucul de lamaie si faina. Trebuie sa iasa o compozitie aproape ca cea de paine, dar putin lipicioasa. Deci cantitatea de faina o sa varieze in functie de branza: daca aceasta este mai uscata vor fi de ajuns 6 linguri, dar daca branza va fi mai moale atunci vor fi necesare mai mult de 6 (mie mi-au intrat aproape 10 linguri).

Se ia aprox. o lingura plina de compozitie si se da prin putina faina, apoi se fac turtite, cam cat chiftelele, care se pun in tigaia infierbantata si unsa cu putin ulei. Deasupra turtitelor se pun cateva stafide.

Se rumenesc la foc mic-potrivit pe ambele parti.
Se pot servi atat calde cat si reci, se pot pudra si cu zahar.

Pofta buna!

Reteta Turtite dulci de branza a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza dulce gasiti aici:

Prajitura cu branza dulce de vaca,

Tarta cu brinza dulce si capsuni,

Clatite cu branza

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide