Placinta cu dovleac

Frageda si buna chiar daca este de post.

Portii
10
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • • 500 g faina (aproximativ)
  • • 100 g Margarina
  • • 100 ml ulei
  • • 5 linguri apa sau lapte de soia
  • • 100 g zahar
  • • 1 praf de copt
  • • esente
  • • coaja de lamaie
  • • un praf de sare
  • • Umplutura:
  • • 2 kg dovleac
  • • 200 g zahar
  • • 2 plicuri zahar vanilat
  • • scortisoara

Mod de preparare

Dovleacul se curata si se da pe razatoare. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine.

Se caleste pana scade toata zeama apoi se lasa la racit. Se amesteca faina cu praful de copt, se pune margarina taiata cubulete , uleiul, zaharul, sarea, esentele si coaja de lamâie si se framanta bine.

Se intind doua foi. Se aseaza prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt. Dovleacul se aseaza peste foaie si se niveleaza.

Cea de-a doua foaie se taie fasii si se face un grilaj.

Se da la cuptor pentru 40-50 de minute pana se rumeneste usor.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa