Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce

Pentru concurs desert cu fructe Am ales aceasta prajitura sa o consider ca un desert cu fructe datorita morcovului pe care il consider mai mult un fruct deact leguma.El se consumain stare cruda ca un fruct,ca si dulceata dar mai ales ca nectar. Iata de ce am ales aceasta delicioasa reteta sa o propun ca desert cu fructe pentru o zi caniculara!!!

Portii
10
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • 250 g biscuiti amaretti
  • 125 g unt sau margarina
  • cateva tablete de ciocolata alba(optional)
  • nectar de morcovi:
  • 8-10 morcovi tineri,
  • 3-4 stelute de anason
  • un praf de sortisoara
  • 500 ml apa
  • 300 g zahar
  • umplutura:
  • 200 g smantana
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 200 ml nectar de morcovi,
  • un plic gelatina (10 g)
  • jeleu:
  • 200 ml nectar de morcovi
  • un plic de jelle tort

Mod de preparare

Se dau la blender biscuitii apoi se framanta cu untul si ciocolata topite. Se intinde aluatul obtinut intr-un strat uniform intr-o forma cu inel detasabil (diametrul de20 cm). Se prepara nectarul din morcovii curatati de coaja, taiati cubulete si fierti cca 30 de minute, la foc doml cu zaharul, apa, anasonul si scortisoara. Se da de pe foc si se da la blender. Se mixeaza branza proaspata de vaci cu smantana pana obtinem un amestec fin apoi adaugam nectarul si gelatina hidratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marie. Turnam crema deasupra blatului de biscuiti si dam la rece cca 2 ore. Se prepara jeleul amestecand praful de jelle tort cu 200 ml nectar apoi se da in 2-3 clocote pe foc, amestecand continuu. Se toarna fierbinte dasupra cremei intarite si se mai lasa cca 30 minute la rece inainte de a portiona prajitura. De preferat sa se lase la frigider de seara pana a 2 a zi si apoi se taie. Sfat: Se pot opri cateva cubulete de morcovi fierti care se vor presara deasupra prajiturii inante de a turna jeleul cald. Pofta buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat

Tarte si placinte rumenite si iscusite E asa de buna reteta asta de aluat a lui Merisor si pentru blatul de pizza, si...

Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea