Pentru concurs desert cu fructe Am ales aceasta prajitura sa o consider ca un desert cu fructe datorita morcovului pe care il consider mai mult un fruct deact leguma.El se consumain stare cruda ca un fruct,ca si dulceata dar mai ales ca nectar. Iata de ce am ales aceasta delicioasa reteta sa o propun ca desert cu fructe pentru o zi caniculara!!!
Se dau la blender biscuitii apoi se framanta cu untul si ciocolata topite. Se intinde aluatul obtinut intr-un strat uniform intr-o forma cu inel detasabil (diametrul de20 cm). Se prepara nectarul din morcovii curatati de coaja, taiati cubulete si fierti cca 30 de minute, la foc doml cu zaharul, apa, anasonul si scortisoara. Se da de pe foc si se da la blender. Se mixeaza branza proaspata de vaci cu smantana pana obtinem un amestec fin apoi adaugam nectarul si gelatina hidratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marie. Turnam crema deasupra blatului de biscuiti si dam la rece cca 2 ore. Se prepara jeleul amestecand praful de jelle tort cu 200 ml nectar apoi se da in 2-3 clocote pe foc, amestecand continuu. Se toarna fierbinte dasupra cremei intarite si se mai lasa cca 30 minute la rece inainte de a portiona prajitura. De preferat sa se lase la frigider de seara pana a 2 a zi si apoi se taie. Sfat: Se pot opri cateva cubulete de morcovi fierti care se vor presara deasupra prajiturii inante de a turna jeleul cald. Pofta buna!
Tarte si placinte rumenite si iscusite E asa de buna reteta asta de aluat a lui Merisor si pentru blatul de pizza, si...
Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluatDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata