Aceasta reteta de prajitura de post cu nuca de cocos si stafide este delicioasa, dar si sanatoasa. Citeste pasii retetei si bucura-te de ea!
Se face un aluat din fulgii de cocos, zahar, faina, vanilie, coaja de portocale si lamaie, stafide si vin, in care s-a stins amoniacul. Se da deoparte circa 2/5 din acest aluat si restul se amesteca cu doua linguri de cacao.
Se aseaza intr-o tava mai mica decat cea clasica de cuptor de aragaz alternand fara o regula cele doua aluaturi. Se niveleaza, se arunca o mana de coacaze sau stafide negre pe deasupra (acestea se preseaza sa se aseze in aluat) si se da la copt in cuptorul incalzit. Se coace circa 50 minute la foc potrivit. Se cauta cu paiul ca orice prajitura. Se taie cand e rece complet.
Prajitura de post cu nuca de cocos si stafide se serveste la temperatura camerei
Pentru seria prăjituri pentru sărbători, ce te duc cu gândul la casa părintească, am răsfoit caietul de rețete,...
Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura