Aceasta reteta de prajitura de post cu nuca de cocos si stafide este delicioasa, dar si sanatoasa. Citeste pasii retetei si bucura-te de ea!
Se face un aluat din fulgii de cocos, zahar, faina, vanilie, coaja de portocale si lamaie, stafide si vin, in care s-a stins amoniacul. Se da deoparte circa 2/5 din acest aluat si restul se amesteca cu doua linguri de cacao.
Se aseaza intr-o tava mai mica decat cea clasica de cuptor de aragaz alternand fara o regula cele doua aluaturi. Se niveleaza, se arunca o mana de coacaze sau stafide negre pe deasupra (acestea se preseaza sa se aseze in aluat) si se da la copt in cuptorul incalzit. Se coace circa 50 minute la foc potrivit. Se cauta cu paiul ca orice prajitura. Se taie cand e rece complet.
Prajitura de post cu nuca de cocos si stafide se serveste la temperatura camerei
Aveam niste foi de placinta prin congelator pe care le tot mutam dintr-un loc in altul. Si pentru ca imi doream de mult timp...
Desert baclava de postOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj