Apa si zaharul se fierb impreuna pana ajung la 118 C (stadiul "petit boulé”– siropul formeaza o bula moale si plata, in timp ce
Apa si zaharul se fierb impreuna pana ajung la 118 C (stadiul "petit boulé”– siropul formeaza o bula moale si plata, in timp ce este presata usor intre doua degete umezite).
Se pun alunele – deja curatate, vezi procedeul de mai sus.
Se ia craticioara de pe foc si se amesteca cu o paleta pana se cristalizeaza putin (pe alune va apara ca o pudra alba).
Se readuce pe foc mic, amestecand usor pana ce zaharul s-a caramelizat. Cand s-au infierbantat alunele se adauga untul, si se rastoarna totul pe o tavita, separand alunele una de cealalta.
Se opresc 24 alune pentru decor, restul se toaca marunt cu un cutit.
Reteta propusa de Daneza13
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa