Amandina de cofetarie

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile si faina. Se toarna comp

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat cu zahar ars: 7 oua
  • 190 gr. zahar
  • 300 gr. faina
  • 1-2 praf de copt
  • Crema cacao: 250 gr zahar
  • 350 gr margarina
  • 50 g cacao
  • esenta de rom si vanilie
  • Ciocolata pt. glazura: 3/4 bucati (de o suta de grame)
  • Sirop: 250 ml apa
  • 100 gr zahar
  • lamaie rasa
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile si faina.

Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 min. la 175 grade. Blatul se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi de marimi egale. Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat.

Se unge prima foaie cu crema, se pune cea de-a doua foaie deasupra, se unge iarasi cu crema si se acopera cu a treia foaie, pe straturile de crema se poate presara un pic de nuca sau migdale macinate, insa nu prea marunt.

Se da la rece 1 ora ca sa se intareasca apoi se taie sub forma unui patrat si se glaseaza in ciocolata.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...