Amandine cu frisca

Amandine cu frisca este o prajitura delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura va trebuie cacao, ciocolata, cafea, frisca, faina, oua si margarina sau unt.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 14 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 300 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 cappuccino cu rom
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri frisca lichida.

Mod de preparare

Amandine cu frisca este o prajitura delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa,uleiul, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.


Se mixeaza untul cu zaharul, apoi cu galbenusurile, adaugate pe rand si mixand dupa fiecare. Se adauga cacaoa si esenta de rom. Se continua mixarea pana cand zaharul este dizolvat si crema devine spumoasa.


Se pun pe foc apa si zaharul, se adauga praful de cappuccino si esenta de rom. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.


Ciocolata, untul si frisca, se pun pe foc si se lasa pana se topesc toate si compozitia se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.


Blatul se insiropeaza si se umple cu crema de unt. Se toarna deasupra glazura si se decoreaza cu ciocolata topita, frisca si optional cu fructe.


Amandina cu frisca se lasa la rece pana se intareste crema si glazura, apoi se taie in bucati patrate, mai mici sau mai mari dupa preferinte.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa