Baclava cu lamiie

Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin u

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg nuci macinate
  • 1 pachet foi placinta
  • ulei
  • zahar
  • zahar vanilat
  • o lamiie

Mod de preparare

Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si din nou se presara nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, se unge cu ulei si la fel se presara nuca si tot asa. Deasupra va ramine ultima foaie. Asa crude cum sint, se taie in patrate foile din tava si se pun la cuptor 25 minute. Intre timp, se prepara siropul astfel: se fierb intr-o oala 3 pahare de apa, 3 pahare de zahar si 2 plicuri zahar vanilat (2-3 clocote). Se stoarce apoi o lamiie, dupa ce s-a stins focul. Dupa cele 25 min. de copt baclavaua, se insiropeaza cu siropul. La inceput o sa sfirie, dar asa trebuie. Cu focul stins, se pune din nou in cuptor 15 min. ca sa intre siropul in ea.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Fursecuri, fursecuri, cine vrea fursecuri? Hai, stiu eu ca nu le refuzati si va plac, mai ales langa o cana de cafea...

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca