Baclava cu nuca macinata

Baclava cu nuca macinata este un desert turcesc, ce devine tot mai popular si la noi. Ingredientele pentru aluat se amesteca cu mana, si se framanta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 2 oua intregi
  • 250 ml lapte
  • 250 ml ulei
  • 1 pachet praf de copt stins cu zeama de la jumatate de lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • aproximativ 500 gr
  • Ingrediente pentru sirop:
  • 1 litru apa
  • 500gr zahar
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 250 gr nuca macinata
  • putin zahar
  • un pachet margarina

Mod de preparare

Baclava cu nuca macinata este un desert turcesc, ce devine tot mai popular si la noi.

Ingredientele pentru aluat se amesteca cu mana, si se framanta. Aluatul trebuie sa fie moale ca si lobul urechii, asa vom stii ca e suficienta faina.Cine are timp il poate lasa la rece in frigider cam jumatate de ora, daca nu, se poate lucra si asa cu el.
Se imparte in 16 bucati egale. Fiecare parte se subtiaza cu sucitorul si se pune pe o parte a aluatului nuca + zaharul, apoi se ruleaza cu mana incet incet. Se aseaza in tava, nu e nevoie sa o ungem. Se procedeaza asa cu toate bucatelele de aluat.
Se taie cu cutitul in tava rulourile obtinute, si se toarna pachetul de margarina topit, fierbinte.
Se coace la foc mare aproximativ 10, 15 minute ca mai apoi la foc potrivit, intoarcem tava ori de cate ori consideram ca e nevoie.

 

Cand e gata coapta se acopera cu siropul de apa + zahar facut si racit in prealabil.
E foarte important ca aluatul sa fie fierbinte si siropul rece, sau invers, aluatul rece si siropul fierbinte.
POFTA BUNA!


Baclava cu nuca macinata se serveste a doua zi, dupa ce siropul a intrat bine in aluat.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa