Bezele vanilate cu apa de trandafiri

Bezelele sunt un desert foarte apreciat, sunt moi in interior si se topesc pur si simplu in gura. Sunt usor vanilate, iar apa de trandafir ii dau o aroma deosebita.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 230g zahar
  • 40g sirop agave
  • 14g gelatina pudra
  • 3 albusuri
  • 4 linguri mari apa de trandafiri
  • 4 linguri zahar pudra cu amidon (4 linguri)

Mod de preparare

Tapeteaza o forma de 10x10cm cu hartie pergament. Pune gelatina inntr-un bol cu apa rece la hidratat.

Combina siropul de agave, zaharul si 90ml apa intr-o tigaie. Adu la punctul de fierbere la foc mediu, amesteca bine pana cand zaharul s-a dizolvat si lasa sa bulbuceasca pentru 10 minute apoi ia vasul de pe foc.

Stoarce cat mai bine foile de gelatina si adauga-le la sirop, amesteca bine pana se dizolva complet. Acopera si pastreaza cald siropul.

Mixeaza albusurile pana cand sunt ferme, adauga apa de trandafiri mixand in continuare si siropul cald in fir subtire. Mixeaza in continuare pana cand temperatura amestecului ajunge la temperatura camerei.

Transfera amestecul in vasul pregatit, acopera-l cu alta foaie de copt, fara sa apesi, si lasa undeva la loc racoros pentru 24 de ore.

Dupa cele 24 de ore, amesteca zaharul pudra cu amidonul, asta daca zaharul pudra nu are deja amidon incorporat.

Ridica hartia pergament de deasupra si transfera bezelele pe o suprafata in care sa le tai in patrate, cu un cutit pe care il inmoi mereu in apa fierbinte.

Cu ajutorul mainilor ia-le usor si tavaleste-le prin zaharul pudra, vor avea tendinta sa se lipeasca, dupa care aseaza-le pe o farfurie si lasa-le sa se usuce pentru 2-3 ore.

 

 


Bezelele vanilate cu apa de trandafiri se servesc ca atare sau se pot impacheta si face cadou.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Crema de zahar ars

Este un "dulce" foarte usor de facut, dar care necesita sa stea mult timp la cuptor, cel putin la al meu. Este...

Crema de zahar ars
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca