Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga amestecului pana se face un aluat moale. Aluat
Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga amestecului pana se face un aluat moale. Aluatul se intinde intr-o tava unsa (pe hartie de copt). Alunele, zaharul si laptele se amesteca si se pun peste aluat. Acesta se coace 20-30 minute la 200 grade Celsius (foc mare). Se lasa sa se raceasca si se taie in fasii de 15 cm latime. Acestea se taie apoi in doua pe orizontala (2 foi). Untul se bate spuma. Se prepara budinca si se lasa pana e rece, apoi se incorporeaza incetul cu incetul in untul batut. Prajitura se umple cu crema, se pune capacul si se taie in bucati. Se poate servi cu frisca.
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti