Bile cu rom

Reteta bile cu rom se poate prepara foarte repede. Ingredientele pentru reteta sunt: alune, cocos si ciocolata.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100gr alune razuite
  • 120gr nuca de cocos(fulgi)
  • 100 gr unt sau margarina
  • 100 gr zahar pudra
  •  1 plic zahar vanilat
  • 100 gr ciocolata razuita
  •  4-5 linguri rom.
  •  

Mod de preparare

Bilele cu rom se mai poate numi si bile Raffaello. Prajitura se prepara astfel: alunele razuite impreuna cu fulgii de nuca de cocos se coc usor apoi se racesc. Se freaca untul pana capata aspect spumos, apoi amestecand continuu se adauga zaharul, zaharul vanilat, ciocolata si romul. In continuare se adauga alunele razuite si fulgii de nuca de cocos si se amesteca pâna se obtine o masa uniforma. 
Din aceasta compozitie se formeaza mici bile care se tavalesc prin nuca de cocos, nuci razuite sau migdale razuite. Se aseaza bilele în mici forme de hârtie si se pun ia rece.


Alte prajituri recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca