Biscuiti cu cacao si dulceata

Pentru a acompania o cafea sau pentru a oferi un cadou handmade acesti biscuiti sunt perfecti. Sunt umpluti cu dulceata de piersici cu pepene galben si sunt imbracati intr-o glazura de ciocolata amaruie . Se pasteaza bine in cutiii inchise ermetic in frigider sau intr-un loc cu temperature constanta.

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -250 gr unt la temperatura camerei
  • -100 gr zahar pudra
  • -2 oua
  • Glazura:
  • -50 gr cacao neagra
  • -300 gr faina
  • -praf de sare
  • -2 lingurite praf de copt (o jumate pachet)
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -50 gr unt
  • Extra :
  • -gem de fructe (eu am folosit de piersici cu pepene galben)
  • -nuci

Mod de preparare

Intr-un castron frecam untul impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa si nu se simte zaharul. Adaugam ouale unul cate unul omogenizand dupa fiecare. Punem cacao, praful de copt si faina. In functie de calitatea untului poate aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de faina.

Omogenizam bine si formam o minge de aluat, aluatul trebuie sa fie moale si maleabil. Invelim in folie alimentara si punem la frigider pentru 45 minute. Pe blatul de lucru presaram putina faina si intindem aluatul. Va trebui sa lucram repede ca sa nu se inmoaie prea tare. Intindem aluatul cam de 4-5 mm grosime si decupam cu o forma rotunda biscuitii. Asezam in tava si ii coacem la 180 grade 10-15 minute. Se lasa la racit si apoi ii asamblam.

Ungem fiecare biscuit cu putina dulceata (ciocolata/ caramel etc) si unim cate doi. Cand am terminat cu toti facem glazura: pe bain marine punem ciocolata rupta bucati impreuna cu untul si un praf de sare (sarea intensifica gustul ciocolatei ). Punem pe fiecare biscuit cate o lingura de glazura, intindem putin cu un cutit si asezam in mijloc o bucata de nuca. Lasam sa se intareasca glazura si gata, sunt buni de servit.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa