Biscuiti cu cacao si dulceata

Pentru a acompania o cafea sau pentru a oferi un cadou handmade acesti biscuiti sunt perfecti. Sunt umpluti cu dulceata de piersici cu pepene galben si sunt imbracati intr-o glazura de ciocolata amaruie . Se pasteaza bine in cutiii inchise ermetic in frigider sau intr-un loc cu temperature constanta.

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -250 gr unt la temperatura camerei
  • -100 gr zahar pudra
  • -2 oua
  • Glazura:
  • -50 gr cacao neagra
  • -300 gr faina
  • -praf de sare
  • -2 lingurite praf de copt (o jumate pachet)
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -50 gr unt
  • Extra :
  • -gem de fructe (eu am folosit de piersici cu pepene galben)
  • -nuci

Mod de preparare

Intr-un castron frecam untul impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa si nu se simte zaharul. Adaugam ouale unul cate unul omogenizand dupa fiecare. Punem cacao, praful de copt si faina. In functie de calitatea untului poate aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de faina.

Omogenizam bine si formam o minge de aluat, aluatul trebuie sa fie moale si maleabil. Invelim in folie alimentara si punem la frigider pentru 45 minute. Pe blatul de lucru presaram putina faina si intindem aluatul. Va trebui sa lucram repede ca sa nu se inmoaie prea tare. Intindem aluatul cam de 4-5 mm grosime si decupam cu o forma rotunda biscuitii. Asezam in tava si ii coacem la 180 grade 10-15 minute. Se lasa la racit si apoi ii asamblam.

Ungem fiecare biscuit cu putina dulceata (ciocolata/ caramel etc) si unim cate doi. Cand am terminat cu toti facem glazura: pe bain marine punem ciocolata rupta bucati impreuna cu untul si un praf de sare (sarea intensifica gustul ciocolatei ). Punem pe fiecare biscuit cate o lingura de glazura, intindem putin cu un cutit si asezam in mijloc o bucata de nuca. Lasam sa se intareasca glazura si gata, sunt buni de servit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu ciuperci si carne de curcan

Nu sunt multe de spus, este o reteta simpla, cu aluat fraged cu unt si umplutura de carne si ciuperci. O tarta buna de luat...

Tarta cu ciuperci si carne de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca