Reteta este a mamei si toata lumea care i-a gustat si i-a facut si-a dorit sa o repete.
In robotul de bucatarie de baga fulgii de ovaz, faina, praful de copt, nucile, fructele uscate (se pot folosi stafide, merisoare, caise, curmale, etc-personal prefer merisoarele) si zaharul si se amesteca bine. Se transfera intr-un castron unde se adauga untul peste compozitia uscata si nucile, se amesteca foarte bine (de preferat cu mana). La sfarsit se adauga laptele rece si se modeleaza intr-o bila mare. Se da la frigider pt min imbracat in folie. (nu il tineti mai mult la frigider pentru ca se va intari si biscuitii vor fi greu de modelat). Mie imi place sa mai pun si fulgi de ciocolata sau bobite. Dupa timpul petrecut in frigider se fac bilute care se aplatizeaza in forma unui biscuite rotund, se pun pe foaia de copt si se dau la cuptor pt aprox 20 de min (cateodata doar 15 min depinde cat de incalzit e cuptorul) la 180 de grade.
Au iesit tare bune ca nu m-am putut abtine si am mancat 4 bucati, seara! :D
Desert spirale cu halvaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj