Bomboane cu rom

Bomboane cu rom sau prajitura cu rom se face din ingrediente delicioase. Pentru reteta este nevoie de: biscuiti, zahar si nuci.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 ml rom
  •  2 linguri cacao
  • zahar tos
  •  1 pachet stafide
  • l/2kg biscuiti
  •  200gr zahar praf
  • 200gr unt
  •  100 gr nuci macinate

Mod de preparare

Bomboanele cu rom se prepara astfel: macinam fin biscuitii, apoi separat caramelizam 100 g zahar care, mai apoi se dizolva cu o jumatate cana apa fierbinte. O punem la racit si o amesteca, energic cu 200 g unt si 100 g zahar praf. Peste punem  romul, cacao si nucile rase si se amesteca cu biscuitii pisati. Se fac bomboane rotunde de aceeasi marime. Pe fiecare se lipesc 2-3 stafide inmuiate. Se tavalesc prin zahar tos si se pun pe o tava sa se usuce.


Alte prajituri recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca