Brinzoaice

Brinza de vaci se da prin sita, se freaca apoi cu un ou, faina, smintina, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust. Se cerne faina intr-un vas, se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. coca: 400 gr. faina alba
  • 150 gr. untura
  • 1 pahar cu lapte
  • 50 gr. drojdie
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingurita rasa de sare. Pt. umplutura: 200 gr. brinza
  • 1 ou
  • 1 lingura de smintina
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • vanilie
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Brinza de vaci se da prin sita, se freaca apoi cu un ou, faina, smintina, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust. Se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura, bine sleita, nu lichida. Se framinta. Dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga, turnat incet, laptele in care s-a muiat drojdia, zaharul si sarea. Se framinta mai departe si cind aluatul nu se mai lipeste de vas, se da de o parte la rece, lasindu-l sa creasca cu incetul cam 3 ore.

Se intinde foaia de aluat nu prea subtire, se taie patrate de 8-9 cm, se pune deasupra cite o lingurita de brinza, se aduc colturile la mijloc in forma de plic, apasind usor cu degetul sa se lipeasca, se ung cu ou si se dau la cuptor, la foc potrivit.


Se pudreaza cu zahar vanilat

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide