Briose cu caise

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu caise sunt necesare urmatoarele ingrediente: caise, faina, praf de copt, zahar brun, zahar, oua, margarina, iaurt.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 dkg caise deshidratate
  • 5 dl faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura cardamom
  • 2 dl zahar
  • 1 dl zahar brun
  • 4 oua
  • 10 dkg margarina topita
  • 2 dl iaurt
  • 3 linguri concentrat de portocale

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200 de grade C. Taie marunt caisele si amesteca-le cu ingredientele uscate.

Amesteca ouale cu zaharul, margarina si iaurtul folosind un mixer. Adauga restul ingredientelor si toarna aluatul in forme si pune la copt 12 minute.


Dupa ce se racesc pot fi servite.

Alte retete recomandate:

Briose cu legume

Briose cu mere si iaurt

Briose cu visine uscate si fistic

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...