Briose cu caise

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu caise sunt necesare urmatoarele ingrediente: caise, faina, praf de copt, zahar brun, zahar, oua, margarina, iaurt.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 dkg caise deshidratate
  • 5 dl faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura cardamom
  • 2 dl zahar
  • 1 dl zahar brun
  • 4 oua
  • 10 dkg margarina topita
  • 2 dl iaurt
  • 3 linguri concentrat de portocale

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200 de grade C. Taie marunt caisele si amesteca-le cu ingredientele uscate.

Amesteca ouale cu zaharul, margarina si iaurtul folosind un mixer. Adauga restul ingredientelor si toarna aluatul in forme si pune la copt 12 minute.


Dupa ce se racesc pot fi servite.

Alte retete recomandate:

Briose cu legume

Briose cu mere si iaurt

Briose cu visine uscate si fistic

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...