Briose cu cappucino si nuci

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose cu cappucino si nuci sunt necesare urmatoarele ingrediente: nuci, faina, oua, zahar, unt, praf de copt, scortisoara, cacao, cafea, cappucino.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 220 g zahar
  • 200 g unt
  • 220 g faina
  • ½ pachet praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri Cappucino instant
  • 2-3 lingrui cafea instant
  • nuci

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Galbenusul se freaca spuma cu zaharul si untul. Din albus, facem o spuma tare.

Cacaua, cappucino, cafeaua, scortisoara si praful de copt se amesteca cu faiana.

Acest amestec se pune in pasta de unt si se adauga, usor, albusul spuma. Se pune in forme (pana la 2/3) si, pe fiecare briosa, se pune ¼ de nuca. Se coace 20-25 minute.

Albusul se intareste mai repede daca i se pune sare cand e batut spuma. Spuma de albus nu se taie daca, mai intai, se amesteca putina pasta in ea si, abia apoi, se pune in restul de aluat.


Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.

Alte retete recomandate:

Pasca fara aluat

Chec pufos

Tort diplomat

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pui cu legume in sos Worcester

Chiar daca nu sunt deloc multumita de poze, fiind facute la ceas de seara, trebuie sa postez aceasta reteta pentru ca mi-a...

Pui cu legume in sos Worcester
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii