Briose cu faina de malai si miere

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose cu faina de malai si miere sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina de malai, miere, praf de copt, bicarbonat, miere, unt, oua, smantana, vanilie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana faina
  • 1/2 cana faina de malai
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 cana miere
  • 1/2 cana unt topit
  • 2 oua
  • 1 1/2 lingurita aroma sau extract de vanilie
  • 1/2 cana smantana

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 220 de grade C. Unge formele de briose cu unt sau tapeteaza-le cu hartie de copt. Intr-un vas mai mic amesteca faina, faina de malai, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Intr-un vas mai mare, folosind un mixer, la viteza mare, amesteca mierea si untul. Adauga ouale si vanilia.

Amestecand la o viteza mica, adauga treptat amestecul de faina si smantana. Toarna amestecul in forme si coace 15-20 de minute.


Pot fi servite dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:

Pandispan simplu

Prajitura cu visine

Tiramisu

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi

Un pranz delicios si satios!

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii