Briose cu lamaie si ghimbir

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu lamaie si ghimbir sunt necesare urmatoarele ingrediente: lamaie, ghimbir, unt, zahar, oua, lapte, bicarbonat de amoniu.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 lingurite de radacina de ghimbir tocata
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 4 lingurite aroma de lamaie
  • ½ cana unt
  • 1 cana zahar
  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • 1 cana lapte

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade. Intr-un vas mai mare se bate spuma untul cu zaharul.

Se pun, pe rand, unul cate unul, ouale. Se adauga aroma de lamaie si ghimbirul.

Bicarbonatul de amoniu se pune in lapte (atentie: va incepe sa „fiarba”, facand multa spuma)

1/3 din faina se amesteca cu ghimbirul si aroma de lamaie. Se pune si restul de faina si laptele si se amesteca foarte bine.

Se pune aluatul in formele de briose si se coc 25-20 de minute.

In locul aromei de lamaie, se pot folosi 3 lingurite de coaja proaspat rasa si 1-2 lingurite de zeama de lamaie.


Dupa ce s-au racit pot fi servite.

Alte retete recomandare:

Briose cu martipan

Briose cu banane

Briose cu banane si iaurt

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca