Briose cu mac

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu mac sunt necesare urmatoarele ingrediente: mac, faina, oua, margarina, gem de visine, praf de copt, scortisoara, zahar.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 g faina
  • 2 oua
  • 150 g margarina topita
  • 150 g zahar
  • 4 linguri de gem de visine
  • 1 pachetel de praf de copt
  • 100 g mac macinat (fara zahar)
  • 1 varf de lingurita de scortisoara

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade. Se bate spuma untul cu zaharul si cu galbenusurile. Intr-un alt vas, se bat albusurile pana devin o spuma tare.

Faina se amesteca cu praful de copt, macul si scortisoara.

In untul batut, se pune gemul de visine si, apoi, amestecul de faina. Dupa aceea, se ia o parte mica din aceasta pasta si se amesteca usor cu albusurile spuma. Dupa ce s-a incorporat bine, se amesteca cu restul pastei (in acest mod, nu se va taia spuma de albus!). Aluatul se pune in forme si se coace 15-20 de minute.


Pe briose se pot pune visine din compot si, astfel, vor avea un aspect foarte placut.

Alte retete recomandate:

Briose in doua culori

Briose cu ciocolata

Briose minunate cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...