Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu martipan si migdale sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, oua, zahar, migdale, frisca, faina, drojdie, pasta de martipan.
Cuptorul se incalzeste dinainte. Untul se bate spuma cu galbenusurile, zaharul, vanilia si se adauga, apoi, frisca si aroma de migdale. Faina se amesteca cu migdalele si cu drojdia.
Albusurile cu putina sare se bat spuma tare.
In pasta de unt, punem faina si, treptat, incet, putin cate putin, spuma de albusuri.
Aluatul se pune in forme, la mijlocul fiecareia infigem o bucata de martipan si lasam sa se odihneasca o jumatate de ora.
Cuptorul se incalzeste la 180 de grade.
In aproximativ 20 de minute, briosele vor fi coapte.
Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.
Alte retete recomandate:
Briose cu multa ciocolata
Mega briose
Briose cu mere si cascaval copt
N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...
Mic dejunOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj