Briose cu mere si dovleac copt

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose cu mere si dovleac copt sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, faina, bicarbonat, oua, ulei, dovleac, zahar.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 1/2 cani faina
  • 2 cani mere razuite
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana dovleac copt facut piure
  • 1 lingura amestec de condimente pentru cozonac cu miere
  • 2 cani zahar

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 165 de grade. Unge cu unt formele de briose sau tapeteaza-le cu hartie de copt. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea si amestecul de condimente.

Bate ouale spuma impreuna cu zaharul, adauga uleiul, merele razuite si piureul de dovleac copt. Adauga amestecul cu faina si umple formele de briose. Amesteca 1/4 din cana cu zahar cu untul si faina si unge briosele cu amestecul obtinut.

Pune la copt 15-20 de minute.


Pot fi servite dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Spuma de capsuni

Lapte de pasare

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...