Briose cu piure de dovleac si topping crocant

Aceste briose sunt un deliciu...pufoase in interior, aromate si cu un topping crocant deasupra. Piureul de dovleac da o textura si o aroma aparte acestei retete de briose.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose cu piure de dovleac si topping crocant

Ingrediente

  • Ingredientele sunt pentru 6 bucati
  • le puteti dubla
  • Ingrediente pentru topping:
  • -50 gr unt
  • -2 linguri zahar brun
  • -1/2 lingurita scortisoara macinata
  • -3 linguri faina
  • -50 de gr seminte de dovleac crude
  •  
  • Ingrediente pentru 6 inimioare (muffins):
  • -100 gr faina de patiserie(550)
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -1/2 lingurita scortisoara macinata
  • -1/4 lingurita nucsoara macinata
  • -1/4 lingurita ghimbir pudra
  • -60 gr unt moale( la temperatura camerei)
  • -1 ou mare
  • -200 gr miez de dovleac
  • -50 gr zahar

Mod de preparare

A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva
Cu umbra unui copac, sau mai bine...da-mi sa gust o briosa de-a ta...

Aceste briose sunt un deliciu...pufoase in interior, aromate si cu un topping crocant deasupra.

Pentru prepararea topingului, semintele de dovleac se pun in mojar si se zdrobesc putin. Se poate face aceasta operatie si la robot, dar cu grija, sa nu le facem pudra.
Apoi semintele zdrobite se pun intr-un castron impreuna cu celelalte ingrediente pentru topping ( zaharul brun, scortisoara, faina si untul) si se amesteca usor cu varful degetelor, incorporand toate ingredientele in unt. Trebuie sa rezulte un fel de aluat neomogen si sfaramicios, ca niste firimituri.

Lasam toppingul deoparte. Pentru prepararea inimioarelor, intr-un bol, amstecam ingredientele uscate (cu exceptia zaharului) respectiv faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara, pudra de ghimbir si praful de sare.

Dovleacul decojit il taiem cubulete si il punem la fiert impreuna cu un pahar de apa, pana cand tot lichidul s-a evaporat si miezul de dovleac este moale.

Cu ajutorul unui tel, sfaramam miezul de dovleac pana ajunge la consistenta unui piure. Piureul se lasa sa se racoreasca putin.

In alt bol, mixam untul si zaharul 3 minute, apoi adaugam oul.

Apoi punem jumatate din piureul de dovleac si jumatate din mixul de faina si condimente.

Omogenizam usor cu mixerul,la viteza mica, si adaugam si cealalta jumatate de piure de dovleac si faina.

Tava de muffins se unge cu unt, a mea este din silicon si nu se lipeste, dar tavile metalice se pot tapeta cu hartiute de muffins.

Se imparte compozitia in cele 6 inimioare, cam doua linguri cu varf in fiecare forma.

Apoi se pune deasupra cate o lingura din topingul de seminte de dovleac.

Se dau la cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, aproximativ 15-20 de min, pana ce topingul se rumeneste iar briosele sunt ferme la atingere.

Se scot din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Combinatia dintre miezul pufos si topingul crocant este pur si simplu delicioasa. Va doresc o toamna frumoasa si imbelsugata!

Reteta de briose cu piure de dovleac si topping crocant a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.


Serviti briosele cu dovleac si topping crocant dupa ce s-au racit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii