Briose cu portocale si mac

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu portocale si mac sunt necesare urmatoarele ingrediente: mac, faina, praf de copt, oua, smantana, ulei, suc de portocale.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 2 cani zahar
  • 1
  • 5 lingurita praf de copt
  • 1
  • 5 lingurita sare
  • 1/4 cana mac
  • 3 oua
  • 1 cana smantana
  • 1/2 cana ulei
  • 1/5 cana suc de portocale
  • 2 lingurite aroma de portocale sau coaja de portocala zaharisita

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 175 de grade C, tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Amesteca intr-un vas faina cu zaharul, praful de copt, sarea si macul (si coaja de portocala).

Intr-un alt vas amesteca ouale, smantana si uleiul, aroma de portocale, iar apoi amesteca cele doua compozitii.  Lasa la copt 25-30 de minute.


Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.

Alte retete recomandate:

Briose cu inghetata

Briose cu sunca, condimentate

Briose italiene condimentate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Un preparat care urmareste structura clasica de lasagna: straturi bine delimitate cu sos delicios de carne, toate ascunse sub...

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca