Briose cu rom

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu rom, sunt necesare urmatoarele ingrediente: rom, faina, zahar, cacao, praf de copt, ulei, oua, zahar vanilat.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 250 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 250 ml ulei
  • 150 ml rom
  • 4 oua
  • 2 pachete zahar vanilat

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 160 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Faina se amesteca cu cacaua, praful de copt si vanilia.

Ouale se bat spuma cu uleiul, romul si zaharul. Se adauga, apoi, amestecul de faina.

Se pune in forme si se coace ~ 20-25 minute.


Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.

Alte retete recomandate:

Briose cu capsuni si iaurt

Briose pentru un mic dejun frantuzesc

Briose cu cappuccino si nuci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...