Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu vin fiert sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, scortisoara, ciocolata menaj, vin fiert.
Bate spuma untul cu zaharul si sarea, si adauga treptat cele 3 galbenusuri. Bate spuma albusurile cu restul de zahar (mai intai bate spuma albusurile si cand sunt suficient de tari, presara zaharul si mai amesteca putin, altfel vei obtine o crema alba lichida, nu spuma).
Intre timp, unge formele cu unt si presara-le cu faina sau tapeteaza-le cu hartie de copt. Incalzeste cuptorul la 170 de grade C (treapta 4).
Amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si ciocolata rasa. Adauga treptat vinul fiert, racit in aluatul cu galbenusuri, apoi in cel cu faina, iar la sfarsit in cel cu albusuri, astfel incat sa nu „spargi” spuma.
Umple 3/4 din formele de briose si pune la copt aproximativ 30 de minute in cuptorul preincalzit.
Pot fi servite imediat.
Alte retete recomandate:
Briose cu afine
Briose cu finetti si ness
Briose cu cafea si alune
Am pregatit o prajitura finuta si umeda, inspirandu-ma de la lucia_bp de pe reteteculinare.ro. Imi pare rau ca m-am jucat...
Desert prajitura marmorata, cu branza si stafideGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa