Briose de ciocolata cu crema de unt

Briosele de ciocolata cu un "cuib" delicios de crema fina de unt tot cu ciocolata, decorate cu bomboane in forma de oua sau orice doriti sunt un dulce minunat si potrivit pentru masa pascala.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • - 130 gr zahar
  • - 100 gr margarina (unt)
  • - 180 gr faina
  • - 150 ml lapte
  • - 100 gr ciocolata cu lapte
  • - 100 gr ciocolata amaruie
  • - 50 gr migdale (nuci
  • sau alune)
  • - 1 zahar vanilat
  • - 1/2 praf de copt
  • Pentru crema de unt:
  • 150 gr unt
  • 250 gr zahar praf
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc, adaugam untul moale dupa care si laptele cu ciocolata topita. Incorporam faina amestecata cu praful de copt precum si migdalele maruntite. Aluatul astfel format in turnam in formele de briose, dar nu pana sus, lasam loc de 1 deget.

Punem briosele de ciocolata in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute, se face testul cu scobitoarea.

Pregatim crema de unt:

Tot ce avem de facut pentru aceasta delicioasa crema de unt este sa mixam bine bine untul cu zaharul pana devine pufoasa si tot zaharul este topit. Adaugam cacao sau orice colorant si gata!

Punem crema de unt intr-un pos cu varful cel mai subtire, si decoram briosele racite facand ca un cos din crema de unt. Dam la frigider sa se intareasca, dupa care decoram cu oua din ciocolata sau alte decoratiuni dulci de Paste.


Servim briosele de ciocolata cu crema de unt pe masa de Paste alaturi de alte prajituri.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca