Briose - mumii de Halloween

Briose - mumii de Halloween sunt niste prajituri delicioase si aspectuoase. Pentru aceasta reteta de briose aveti nevoie de ciocolata neagra, unt si lapte.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Briose:
  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 linguri lapte
  • 3 oua
  • 6 linguri faina
  • Glazura:
  • 100 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 2-3 cani zahar pudra
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Briose - mumii de Halloween sunt niste prajituri delicioase si aspectuoase.

Pentru glazura se mixeaza untul cu o cana de zahar pudra, se adauga laptele si apoi restul de zahar, putin cate putin, pana cand se obtine o compozitie cu consistenta cremoasa.

Untul, zaharul, ciocolata maruntita si laptele se pun intr-o tigaie pe foc si se lasa pana se topesc toate. In compozitia racita, se adauga apoi cele trei galbenusuri si faina. Se amesteca bine. La sfarsit se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Se toarna aluatul in formele de briose si se coc in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute.


Briosele se lasa sa se raceasca, apoi se dau forma mumiilor, cu ajutorul glazurii pusa intr-un pos, cu care se fac bandajele si cu drajeuri colorate drept ochi.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv "Taci si inghite"

Acum cateva zile a pus Gaby pe Facebook un link cu o reteta: "Taci si inghite". Am tacut si am inghitit in sec, ce...

Aperitiv "Taci si inghite"
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca