Briose Padurea Neagra

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose Padurea Neagra sunt necesare urmatoarele ingrediente: compot de visine, bicarbonat, faina, praf de copt, cacao, oua, zahar, unt, ciocolata, chefir, frisca.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 20 dkg compot de visine
  • 26 dkg faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 1/2 lingurite praf de copt
  • 3-4 linguri praf de cacao
  • 4-5 linguri ciocolata de decor
  • 2 oua
  • 12 dkg zahar
  • 12
  • 5 dkg unt topit/margarina
  • 2
  • 2 dl chefir
  •  
  • Decor:
  • 6 linguri zeama de visine
  • 2 dl frisca
  • zahar dupa gust
  • 12 visine
  • ciocolata

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Lasa la scurs compotul de visine si taie-le marunt. Amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, praful de cacao si cu ciocolata de decor.

Bate ouale spuma, impreuna cu zaharul, apoi adauga untul si chefirul. Adauga in portii mici, la amestecul cu oua, cel cu faina, si uniformizeaza-le, la sfarsit adauga visinele taiate marunt.

Umple formele cu aluat, si lasa la copt aprox. 20 de minute. Lasa briosele sa se raceasca in forme 5-10 minute, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca complet. Insiropeaza fiecare briosa cu 2 lingurite de zeama de visine.

Amesteca frisca cu zaharul. Pune deasupra fiecarei briose 2 linguri de frisca, iar deasupra decoreaza cu o visina si presara cu ciocolata de decor. Poti inlocui zeama de visine cu palinca de visine sau de cirese.


Briosele Padurea Neagra pot fi servite imediat.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...