Briose pentru un mic dejun frantuzesc

Pentru a prepara aceasta reteta de briose pentru un mic dejun frantuzesc sunt necesare urmatoarele ingrediente: scortisoara, nucsoara, faina, lapte, unt, zahar, ou, praf de copt, sare.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/3 cana unt sau margarina
  • ½ cana zahar
  • 1 ou
  • 1½  cana faina
  • 1½  lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita nucsoara
  • ½ cana lapte
  • Deasupra:
  • ½ cana zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ cana unt topit

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Untul se bate spuma cu zaharul si cu oul.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si nucsoara alternativ cu laptele.

Se pune in forme 2/3 si se coace ~ 20-25 minute.

Se amesteca zaharul cu scortisoara.


Imediat dupa coacere, briosele se introduc in untul topit si apoi se dau prin zaharul cu scortisoara.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu prune si mascarpone

Aceasta este o prajitura simpla, cu prune, aroma de scortisoara, dar din care tot tai cate o bucatica sa mananci, cand treci...

Desert prajitura cu prune si mascarpone
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca