Briose pentru un mic dejun frantuzesc

Pentru a prepara aceasta reteta de briose pentru un mic dejun frantuzesc sunt necesare urmatoarele ingrediente: scortisoara, nucsoara, faina, lapte, unt, zahar, ou, praf de copt, sare.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/3 cana unt sau margarina
  • ½ cana zahar
  • 1 ou
  • 1½  cana faina
  • 1½  lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita nucsoara
  • ½ cana lapte
  • Deasupra:
  • ½ cana zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ cana unt topit

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Untul se bate spuma cu zaharul si cu oul.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si nucsoara alternativ cu laptele.

Se pune in forme 2/3 si se coace ~ 20-25 minute.

Se amesteca zaharul cu scortisoara.


Imediat dupa coacere, briosele se introduc in untul topit si apoi se dau prin zaharul cu scortisoara.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...