Briose proaspete de dimineata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose proaspete de dimineata sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, bicarbonat, stafide, fulgi de cocos, oua, aroma de vanilie, zahar, morcovi, scortisoara, alune, mar, ulei.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 cana stafide
  • 1/2 cana fulgi de cocos
  • 3 oua
  • 2 lingurite aroma de vanilie
  • 1 1/4 cana zahar
  • 2 cani morcovi razuiti
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/2 cana alune/nuci macinate
  • 1 mar razuit
  • 1 cana ulei

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 175 de grade C. Tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea, fulgii de cocos, stafidele, scortisoara si nucile.

Bate spuma galbenusurile cu zaharul si aroma, apoi adauga morcovii si merele, iar la sfarsit adauga amestecul cu faina.

Bate spuma albusurile si incorporeaza-le in aluat. Umple 2/3 din forme si pune la copt 25-30 de minute.

Pentru a evita spargerea spumei, adauga mai intai putin aluat la spuma, amesteca bine si adauga acest amestec la aluat.


Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.

Alte retete recomandate:

Briose cu rom

Briose cu Bounty

Briose cu marmelada

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...