Briose proaspete de dimineata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose proaspete de dimineata sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, bicarbonat, stafide, fulgi de cocos, oua, aroma de vanilie, zahar, morcovi, scortisoara, alune, mar, ulei.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 cana stafide
  • 1/2 cana fulgi de cocos
  • 3 oua
  • 2 lingurite aroma de vanilie
  • 1 1/4 cana zahar
  • 2 cani morcovi razuiti
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/2 cana alune/nuci macinate
  • 1 mar razuit
  • 1 cana ulei

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 175 de grade C. Tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea, fulgii de cocos, stafidele, scortisoara si nucile.

Bate spuma galbenusurile cu zaharul si aroma, apoi adauga morcovii si merele, iar la sfarsit adauga amestecul cu faina.

Bate spuma albusurile si incorporeaza-le in aluat. Umple 2/3 din forme si pune la copt 25-30 de minute.

Pentru a evita spargerea spumei, adauga mai intai putin aluat la spuma, amesteca bine si adauga acest amestec la aluat.


Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.

Alte retete recomandate:

Briose cu rom

Briose cu Bounty

Briose cu marmelada

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere

Ca doar nu era sa le las sa se strice, pe ele fructele, mai ales ca se si imprietenisera chiar foarte bine.....si de ce nu sa...

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca