Pentru a prepara aceasta reteta de briose vargate sunt necesare urmatoarele ingrediente: ciocolata de menaj, unt, zahar, oua, gem de portocale, zeama de portocale, praf de copt, faina.
Incalzim cuptorul la 175 de grade (daca este pe gaz, se va fixa pe pozitia 4). Daca aluatul este pregatit cu o zi inainte, coacerea se va face tot in cuptor incalzit in prealabil.
Ciocolata rupta in bucatele si untul taiat in cuburi se vor topi in bain-Marie sau in cuptorul cu microunde. Dupa ce s-a dizolvat, se va lasa sa se raceasca pana ce, amestecul ciocolata cu unt, va fi doar caldut.
Se bat spuma ouale cu zaharul se adauga gemul de portocale, zeama de portocale strecurata si ciocolata cu unt.
Faina se amesteca cu praful de copt si, cu miscari rapide, se incorporeaza in pasta dinainte. Briosele pot fi coapte imediat (dupa ce s-a amestecat bine aluatul, se pun in formele unse cu unt sau tapetate cu hartie de copt) sau se pot pastra, pana a doua zi, in frigider, in mixerul bine inchis. In cuptorul incins, se vor tine ~ 25 de minute pentru coacere.
Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.
Alte retete recomandate:
Briose Dots
Briose cu caramel
Briose Padurea Neagra
Mai pregatim si noi un tort? Sigur, doar nu trebuie sa fie o aniversare pentru a savura o felie de tort! Tocmai ce am...
Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilieOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj