Brownie Cheesecake

Brownie Cheesecake este o reteta deosebita de cheesecake pe care o puteti face cu orice ocazie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente brownie:
  • 6 oua
  • 250 gr ciocolata amara
  • 250 gr unt
  • 160 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente crema branza:
  • 150 gr branza ricotta
  • 100 gr mascarpone
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Brownie Cheesecake este o reteta deosebita de cheesecake pe care o puteti face cu orice ocazie.Asa cum spune si Laura Adamache despre aceasta prajitura ca este absolut divina, asa spun si eu! Mersi Laura pentru reteta!

Prima data vom prepara crema de branza, deoarece merge repede si o putem pune la rece pana facem si blatul.
Amestecam cu mixerul toate ingredientele cateva minute, pana obtinem o pasta cremoasa, apoi punem deoparte la rece.
Topim ciocolata (eu sincer am folosit o ciocolata cu 75% cacao si una cu lapte :)) impreuna cu untul pe baie de aburi. Separat mixam ouale cu zaharul pana devine ca o spuma (5 min aprox). Dupa ce ciocolata si untul s-au topit complet lasam cateva minute sa se raceasca, doar cat sa nu fie fierbinte si adaugam la ouale batute. Incorporam si faina amestecata cu praful de copt si un strop de sare. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra punem cu o lingurita gramajoare din crema de branza. Dupa ce terminam, cu o furculita tragem usor de bulgarasii de branza, sa se amestece putin cu aluatul de ciocolata. Introducem tava in cuptorul preincalzit, circa 30-35 minute, chiar daca este usor umeda cand testam cu scobitoarea, este in regula deoarece se mai usuca in timpul racirii. Daca lasam prea mult in cuptor se va usca prea tare blatul.


Brownie Cheesecake se serveste dupa ce a stat cateva ore la rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

"Rețete pentru masa de Crăciun". Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se...

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca