Brownie cu capsuni si crema mascarpone vanilata

Brownie cu capsuni si crema mascarpone vanilata este o delicioasa reteta de negresa, incredibil de pufoasa si aromata. Crema de branza vanilata completeaza perfect aceasta prajitura de casa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente Brownie:
  • - 240 gr unt/margarina
  • - 80 gr ciocolata neagra
  • - 120 gr ciocolata cu lapte
  • - 500 gr dulceata de capsuni
  • - 150 gr zahar
  • - 100 gr zahar brun
  • - 4 oua
  • - 275 gr faina
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - 1 praf de sare
  • Ingrediente crema:
  • - 200 ml frisca
  • - 125 gr mascarpone
  • - 1 lingurita rasa pudra de vanilie/semintele de la 1 pastaie

Mod de preparare

Untul il topim la foc mic, adaugam cele doua tipuri de ciocolata rupte bucatele si amestecam pana se topesc si acestea. Luam de pe foc si incorporam dulceata de capsuni si sarea. Separat mixam ouale intregi cu cele doua tipuri de zahar. In compozitia de oua adaugam amestecul de ciocolata, omogenizam bine si incorporam treptat cu ajutorul unei spatule faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Cantitatea de faina puteti sa o mai ajustati voi deoarece depinde de consistenta dulcetii de capsuni. Daca este mai subtire este posibil sa mai trebuiasca putina faina, iar daca este mai groasa va trebui sa scadeti din gramaj.

Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit timp de 40-45 minute, dar pentru siguranta faceti si testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca complet si intre timp pregatim crema.

Mixam la viteza mare frisca, pana devine mai tare, reducem viteza la minim si incorporam mascarponele, respectiv pudra de vanilie.
Intindem in strat uniform peste blatul racit si pudram cu cacao.

Pofta Buna!

Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours


Brownie cu capsuni si crema mascarpone vanilata se serveste rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Budinca cu fidea si branza de vaci

Budinca cu fidea si branza de vaci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca