Budinca-negresa cu ciocolata

Reteta de budinca-negresa cu ciocolata este asa cum ii spune si numele o combinatie intre negresa si budinca, ce au in comun ciocolata. Mijlocul prajiturii este moale, poate parea necopt, in timp ce suprafata este crocanta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 115g zahar nesarat
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 400g zahar
  • 115g pudra de cacao
  • 65g faina
  • 1 pastaie de vanilie
  •  

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si unge usor cu unt forme individuale sau o forma mai mare ovala, potrivita pentru cuptor.

Topeste untul si lasa vasul deoparte sa se racoreasca.

Mixeaza ouale impreuna cu zaharul la viteza medie pentru 5-10 minute pana cand se ingroasa si au culoarea galben deschis.

Amesteca faina impreuna cu cacao si cerne-le, dupa care adauga-le usor in amestecul de oua si zahar. taie pe lungime pastaia de vanilie si adauga-i continutul. Adauga si untul topit si amesteca la viteza mica.

Toarna amestecul in forma si aseaza forma intr-o alta tava pentru copt, mai mare. Adauga apa in cel de-al doilea vas, cat sa acopere jumatate din vasul cu aluatul negresei noastre. Da-o la cuptor si coace-o pentru exact 1 ora.

Testul cu scobitoarea se face astfel pentru budinca/negresa: inteapa prajitura la 5 cm de margine pana la fund. Scobitoarea nu trebuie sa fie toata curata si doar 3 patrimi. Centrul va parea necopt, dar sa nu uitam ca e o combinatie intre negresa si budinca.


Negresa/budinca cu ciocolata se serveste cu inghetata de vanilie sau frisca dupa ce s-a racorit. Poate fi pregatita cu 3 zile in avand, putand fi pastrata acoperita la frigider. Trebuie doar sa o aduci la temperatura camerei inainte de servire.

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Snitele de pui cu leurda

Retete de suflet

Snitele de pui cu leurda
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa