Cabana

Ingredientele de la blat se framinta toate la un loc si se imparte aluatul in doua parti. Dintr-o parte se fac doua foi care se taie in trei pe lungim

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blatul: 250 gr. zahar
  • 50 gr. untura
  • 600 gr. faina
  • 3 lingurite miere
  • 4 lingurite lapte
  • 2 oua intregi
  • 1 lingurita bicarbonate; Crema: 3 prafuri budinca de vanilie
  • 750 ml lapte
  • 250 gr. zahar pudra
  • 250 gr. unt
  • 2 vanilii; Glazura: 200 gr. zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri apa fiarta

Mod de preparare

Ingredientele de la blat se framinta toate la un loc si se imparte aluatul in doua parti. Dintr-o parte se fac doua foi care se taie in trei pe lungime egale, cit este inca calda foaia. In cealalta parte de aluat se pune cacao se intinde si se fac 12 batoane lungi cit tava, care se coc cite 6 odata. Budinca se fierbe cu laptele, se lasa sa se raceasca, apoi se freaca untul cu zaharul si cele 2 vanilii. Din cele trei foi care se taie pe lungime una se asaza in partea de jos, iar celelalte doua sub forma de cabana (piramida). In interiorul cabanei se pune alternativ crema si batoanele. Deasupra pe cabana se toarna glazura facuta la rece.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Bradut de Craciun

sursa Bucataresele Vesele :)

Bradut de Craciun
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise