Cataif

Din faina si ou se face o coca de taitei. Se intinde coca subtire si se taie taitei foarte fini care se dau la cuptor sa se rumeneasca in tava unsa. D

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr. faina
  • 1 ou
  • 300 gr. zahar
  • rom
  • 500 gr. frisca
  • o ceasca unt topit

Mod de preparare

Din faina si ou se face o coca de taitei. Se intinde coca subtire si se taie taitei foarte fini care se dau la cuptor sa se rumeneasca in tava unsa. Din zahar si un pahar de apa se face un sirop bine legat. Taiteii rumeniti se oparesc in tava cu untul fierbinte, se mai lasa putin la cuptor si apoi se insiropeaza cu siropul fierbinte, fara a se mai lasa la cuptor. Se asaza pe o farfurie de servit un strat de 1 cm. Deasupra se asaza frisca batuta cu zahar si peste frisca alt strat de taitei insiropati. Se garniseste cu frisca turnata cu cornetul. Se taie bucati patratele.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu matcha si lamaie

Ce este matcha?  O pudra fină obținută prin măcinarea frunzelor de ceai verde. Doar atât o să spuneți? Ei...

Desert tarta cu matcha si lamaie
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise