Cataif

Ungi o tava cu unt, asezi fideaua in strat subtire si o dai la cuptor pentru 10 minute ca sa se rumeneasca. In acest timp prepari siropul: pui apa cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g fidea
  • 300 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 ml apa
  • 500 g frisca

Mod de preparare

Ungi o tava cu unt, asezi fideaua in strat subtire si o dai la cuptor pentru 10 minute ca sa se rumeneasca. In acest timp prepari siropul: pui apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat, il dai deoparte, adaugi zaharul vanilat si esenta de rom si amesteci. Il torni apoi peste fideaua rumenita si dai din nou la cuptor pentru inca 20 de minute. Dupa ce s-a rumenit si s-a legat fideaua cu siropul de zahar ca o foaie, o lasi sa se raceasca. Tai apoi foaia de fidea in jumatate. Asezi jumatate de foaie pe un platou, intinzi toata frisca batuta, apoi fideaua ramasa taiata in bucati sau intreaga. Lasi cataiful la rece 1 ora inainte de a-l aduce portionat la masa. E delicios!
Pentru aceasta reteta vei folosi numai fidea, nu taietei, caci trebuie sa iasa delicata. In perioada postului pregatesti cu fidea fara oua si frisca vegetala.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...